ПРОЄКТ ЮРІЯ ВІЛКУЛА.

Новини

ОФОРМИТИ КЕП У ЦЕНТРІ «ВІЗА» («ЦЕНТР ДІЇ») ПРОСТО ТА ЗРУЧНО

27 жовтня 2022
45

24 травня 2022 року Кабінет Міністрів України прийняв Постанову № 617 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 17 березня 2022 р. № 300», якою обов’язкове використання електронного підпису на захищеному носії в Україні відтермінували на період дії воєнного стану та протягом 6 місяців із дня його припинення.

Після закінчення терміну відтермінування, зазначеного вище, кваліфікованим електронним підписом (КЕП) буде вважатися  лише електронний підпис, що зберігається на захищеному носії (засіб КЕП) та використовує кваліфікований сертифікат. З цієї дати подача звітності в електронній формі буде можливою лише при використанні КЕП на захищених носіях. Також без КЕП буде неможливо працювати з тендерними майданчиками, медичними інформаційними системами та входити до електронного кабінету платника.

Тому, не зволікайте та оформлюйте КЕП вже зараз у Центрі «Віза» (Центр «Дії»).

Ми оформлюємо електронні підписи та печатки  тільки на захищених носіях – це насамперед безпека Ваших даних.

По-перше :  ключ неможливо скопіювати, навіть в разі втрати носія з ключем ймовірність швидкого підбору пароля до носія мінімальна, і користувач встигне заблокувати свій сертифікат.

По-друге: шкідливі програми не зможуть перехопити ключ з пам’яті комп’ютера в момент підписання і передати зловмисникові.

По-третє: віруси і програми-шифрувальники не можуть пошкодити ключ на носії.

Отже, щоб отримати КЕП, необхідно звернутись до нас у обраний час, за попереднім записом, з  оригіналами документів, що засвідчують особу та підтверджують її ідентифікаційні дані, з підготовленим пакетом документів та захищеним носієм особистого ключа. Вся необхідна для Вас інформація розміщена на нашому вебпорталі в розділі «Послуги»/ «Електронні довірчі послуги».

 

 

З Україною в серці, з повагою до Вас – Ваша «Віза»!

 

 

                          Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
тел. 0-800-500-459 (безкоштовно)
e-mail: 
[email protected]

https://viza.kr.gov.ua/

Дивитися всі новини