ПРОЄКТ ЮРІЯ ВІЛКУЛА.

Новини

ЦЕНТР «ВІЗА» («ЦЕНТР ДІЇ») РОЗ’ЯСНЮЄ: ОСОБЛИВОСТІ РЕЄСТРАЦІЇ МІСЦЯ ПРОЖИВАННЯ ВІЙСЬКОВОЗОБОВ’ЯЗАНИХ

04 листопада 2022
65

Для громадян України, які підлягають взяттю на військовий облік або перебувають на військовому обліку, для реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання обов’язково подається військово-обліковий документ, види якого визначені пунктом 16 Порядку організації та ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 7 грудня 2016 року № 921, а саме: військовий квиток (тимчасове посвідчення військовозобов’язаного), посвідчення про приписку до призовної дільниці. Вказані документи у обов’язковому порядку повинні бути у всіх чоловіків, віком від 17 до 60 років та у військовозобов’язаних жінок віком до 60 років.

Відповідно до статті 37 п. 3 ЗУ «Про військовий обов’язок і військову службу» призовники, військовозобов’язані та резервісти після прибуття до нового місця проживання зобов’язані в семиденний строк стати на військовий облік та не раніше ніж за три дні до вибуття з місця проживання знятися із зазначеного обліку.

Згідно зі ст. 38 п. 2 цього  Закону органи реєстрації місця проживання осіб зобов’язані здійснювати реєстрацію за місцем проживання або перебування чи зняття з реєстрації призовників, військовозобов’язаних та резервістів лише в разі наявності в їхніх військово-облікових документах позначок відповідних районних (міських) територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (надалі – ТЦК та СП).

Якщо військовозобов’язаний, резервіст або призовник, який прибув з другої місцевості, був знятий з військового обліку у ТЦК та СП за місцем попереднього місця проживання (перебування), реєстрація їх місця проживання  здійснюється лише в разі наявності в військово-облікових документах позначки про перебування на військовому обліку за місцем майбутнього проживання або перебування.

Зняття з реєстрації здійснюється лише за умови відмітки ТЦК та СП  про зняття з військового обліку.

Нагадуємо, що в умовах воєнного стану в Україні Центр «Віза» («Центр Дії») виконкому Криворізької міської ради здійснює прийом замовників послуг за попереднім записом. Записатися на прийом можна, через веб-портал Центру «Віза» (Центр Дії») https://viza.kr.gov.ua або відсканувавши QR-коди:


Ми працюємо для Вас!  

 Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр «Дії»):

e-mail: [email protected],

                                                                                                                       https://viza.kr.gov.ua/


 

Дивитися всі новини