ПРОЄКТ ЮРІЯ ВІЛКУЛА.

Новини

ЯК МОНЕТИЗУВАТУ ПІЛЬГУ НА ОПЛАТУ ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ ЩО ПОТРІБНО ЗНАТИ?

20 січня 2022
65

(Коментує департамент соціальної політики виконкому міськради)

Пільги на оплату житлово-комунальних послуг надаються у грошовій готівковій або безготівковій формі щомісяця, а на придбання твердого палива і скрапленого газуодин раз на рік у грошовій готівковій формі.

Районні управління праці та соціального захисту населення на підставі даних Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, розраховують пільги:

на оплату житлово-комунальних послуг – виходячи з розміру знижки, на яку пільговик має право згідно із законом, кількості членів сім’ї, які мають таке право відповідно до законодавчих актів, та з урахуванням встановлених цін/тарифів (внесків) і державних соціальних нормативів у сфері житлово-комунального обслуговування;

на придбання твердого палива і скрапленого газу – виходячи з розміру знижки, на яку пільговик має право згідно із законом, з урахуванням мінімальних норм забезпечення твердим паливом і скрапленим газом та граничних показників їх вартості.

Виплата розрахованої суми пільги здійснюється у грошовій безготівковій формі шляхом перерахування коштів в АТ «Ощадбанк» на підставі укладеного між Мінсоцполітики та АТ «Ощадбанк» договору.

Перерахування коштів за послуги (витрати) здійснюється в такій послідовності: постачання теплової енергії, постачання та розподіл природного газу або постачання та розподіл електричної енергії за наявності відповідного виду індивідуального опалення, постачання гарячої води, централізоване водопостачання, централізоване водовідведення, постачання та розподіл електричної енергії, постачання та розподіл природного газу, поводження з побутовими відходами, послуги з управління багатоквартирним будинком, абонентське обслуговування для споживачів комунальних послуг, що надаються за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг або за індивідуальними договорами з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем про надання комунальних послуг.

Пільговики можуть визначити іншу послідовність перерахування коштів за послуги (витрати) шляхом подання відповідної заяви до районних управлінь праці та соціального захисту населення.

Виплата пільги у грошовій готівковій формі здійснюється з початку опалювального (неопалювального) сезону лише за заявою пільговика, поданою до управління праці та соціального захисту населення до 15 жовтня (15 травня), у якій зазначаються виплатні реквізити.

У разі подання заяви після 15 жовтня (15 травня) протягом опалювального (неопалювального) сезону пільга надається у грошовій готівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунок пільговика в уповноваженому банку з місяця, що настає за місяцем подання заяви.

Пільговики, яким надається пільга у грошовій формі, зобов’язані сплачувати щомісяця вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги, перерахованої управителям, об’єднанням, виконавцям комунальних послуг або виплаченої таким пільговикам готівкою.

У разі виникнення у пільговиків, які отримують пільгу в грошовій готівковій формі, простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, загальна сума якої перевищує на теперішній час 3589,50 грн, виплата пільги з наступного опалювального (неопалювального) сезону здійснюватиметься у грошовій безготівковій формі.

ДО ВІДОМА!

Пільговикам, які вже подали заяву для виплати пільги у грошовій готівковій формі та не мають заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, строк позовної давності якої не минув, не потрібно повторно звертатися із зазначеного питання до районних управлінь праці та соціального захисту населення.

 

Подати заяву та отримати більш детальну інформацію

можливо в районних управліннях праці та соціального захисту населення виконкомів районних у місті рад:

 

Металургійний район:   пр. Металургів, буд. 16; 

   тел. 097-39-20-336, 068-49-91-433

Довгинцівський район:  вул. Дніпровське шосе, буд. 16;

   тел. 068-18-81-010

Покровський район:   вул. Ватутіна, буд. 37в;

   тел. 098-18-10-107; 098-18-10-117 

Інгулецький район:  пр. Південний, буд. 1; тел. 096-04-38-568

    вул. Гірників, буд. 19, тел. 067-91-47-657;

Саксаганський район:вул. Соф’ї Перовської, буд. 16а;

   тел. 098-36-020-04

Тернівський район:  вул. Ухтомського, буд. 23;

   тел. 097-50-33-528; 067-43-36-786

Центрально-Міський район: вул. Свято-Миколаївська, буд. 27;

   тел. 067-77-73-560; 050-48-88-945

або звернутися до фахівців територіальних підроздлів Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії») виконкому Криворізької міської ради.

 

 

 

 

Дивитися всі новини