ПРОЄКТ ЮРІЯ ВІЛКУЛА.

Новини

Центр «Віза» («Центр Дії»): до уваги громадян, які мають біометричні паспорти з різною транслітерацією

08 березня 2023
67

В лютому 2023 року в реєстрі Державної міграційної служби з оформлення біометричних паспортів відбулося оновлення програмного забезпечення. Тепер, написання латинськими літерами прізвища та імені особи в паспорті громадянина України у формі ID-картки повинно співпадати з тим, що зазначене в  паспорті громадянина України для виїзду за кордон. У разі різниці – виданий раніше паспортний документ зі старою транслітерацією має бути обміняний у строк не пізніше одного місяця з дати отримання нового документа, інакше документ автоматично визнається недійсним.

Наприклад, ім’я та прізвище Гречка Юлія латинськими літерами в раніше оформленому закордонному паспорті зазначалося як Grechka Ylia, а новий паспорт громадянина України у формі ID-картки оформлено як Hrechka Yuliia. У такому випадку, якщо особа не подасть протягом місяця документи на обмін закордонного паспорта для зміни транслітерації, як у паспорті у формі ID-картки, закордонний паспорт автоматично визнається недійсним. Щоб усі документи були чинними, транслітерація у них має бути однаковою.

Якщо власник паспортів встановив розбіжності у своїх документах, йому варто звернутися до паспортних офісів Центру «Віза» («Центр Дії») або підрозділів Державної міграційної служби для їх обміну.

Громадяни, які мають наміри оформити біометричний паспорт можуть заздалегідь перевірити транслітерацію, скориставшись електронним сервісом на офіційному вебсайті Державної Міграційної Служби України за посиланням:  https://cutt.ly/V8zrocd. Для перевірки необхідно ввести прізвище та ім’я, а система відобразить їх правильну транслітерацію.

Запрошуємо оформити біометричні паспорти у паспортних офісах Центру «Віза» («Центр Дії») та нагадуємо, що прийом замовників послуг здійснюється за попереднім записом (за посиланням https://cutt.ly/c8zrf7F). 

 

Ми  працюємо для Вас!

 

Контакти Центру адміністративних послуг «Віза» («Центр Дії»):
Тел. 0-800-500-459 (безкоштовно),
e-mail: 
[email protected]

http://viza.kr.gov.ua

 

Дивитися всі новини