ПРОЄКТ ЮРІЯ ВІЛКУЛА.

Новини

АКТУАЛЬНО: ІНФОРМУЄ ДЕПАРТАМЕНТ СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ

23 березня 2023
99

Відповіді на питання про видачу продуктових наборів криворіжцям

  • За рахунок яких коштів надається безкоштовна продуктова допомога криворіжцям в 2023 році від влади міста?

Всі продукти, які входять до продуктового набору, придбані коштом міського бюджету та видаються на пунктах видачі продуктової допомоги, розташованих у комунальних закладах міста.

  • Чи впливає відсутність реєстрації у Кривому Розі на отримання продуктового набору?

Так, впливає. Для отримання продуктового набору необхідно, щоб була реєстрація у м. Кривому Розі та належність до відповідної пільгової категорії.

  • Якщо людина відноситься до декількох категорій, чи може вона отримати продуктовий набір за кожною з них?

Ні, набір видається тільки за однією вибраною категорією.

  • Скільки наборів може отримати багатодітна сім’я?

На сім’ю з чотирьох–шести осіб надається 2 набори, на сім’ю із семи, восьми осіб – 3 набори, на сім’ю з дев’яти–одинадцяти осіб – 4 набори, на сім’ю, що має більше одинадцяти осіб – 5 наборів.

  •  Що робити, якщо особи немає в списках на отримання продуктового набору?

Звернутися до адміністратора пункту видачі продуктового набору для вирішення ситуації щодо можливості отримання продуктового набору або отримання роз’яснень у разі неможливості його отримання.

Інформація для внутрішньо переміщених осіб

  • Я є внутрішньо переміщеною особою (маю відповідну довідку), однак, у виплаті допомоги на проживання районним управлінням праці та соціального захисту населення мені відмовлено. Прошу надати роз’яснення стосовно причин відмови.

         Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 №332 з травня 2022 року допомога надається тільки тим внутрішньо переміщеним особам, які перемістилися з тимчасово окупованої Російською Федерацією території України, територій, на яких ведуться бойові дії, а також внутрішньо переміщеним особам, у яких житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження.

Перелік цих територій затверджується Наказом Мінрегінтеграції (Наказ №309 від 23.12.2022), який періодично оновлюється.

Додатково повідомляємо, що з кінця 2022 року допомога нараховується і виплачується централізовано, через Єдину інформаційну систему соціальної сфери. Оскільки реєстри на виплати формуються Міністерством соціальної політики України до 2, 12 та 22 числа кожного місяця на підставі списків районних управлінь праці та соціального захисту населення, то внутрішньо переміщені особи можуть отримувати допомогу в різні періоди.

  • У листопаді 2022 року я розмістила у своїй квартирі внутрішньо переміщених осіб і щомісяця подаю заяву на компенсацію, але на сьогодні коштів ще не отримала. Чому?

Відповідно до Порядку надання вказаної компенсації затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 № 333 (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 29.04.2022 № 490), зі змінами, фінансування проводиться Товариством Червоного Хреста України.

Порядком не передбачено інформування органів місцевого самоврядування про терміни перерахування громадянам, які подали заяву про надання компенсації, суми призначеної компенсації.

Станом на 13.03.2023 сума компенсації за розміщення внутрішньо переміщених осіб виплачена по листопад 2022 року включно.

 

Завжди з вами на зв’язку!

 Наші контакти

15-20, (056) 499 15 20, spilkuisia.kr.gov.ua.

Дивитися всі новини