ПРОЄКТ ЮРІЯ ВІЛКУЛА.

Новини

ЕЛЕКТРОННИЙ ПІДПИС НА ЗАХИЩЕНОМУ НОСІЇ – ОФОРМЛЮЙТЕ У ЦЕНТРІ «ВІЗА» («ЦЕНТР ДІЇ»)

28 вересня 2022
42

Наше життя продовжується, не зважаючи на сирени та тривогу і ми вже навчились жити в цих реаліях та продовжуємо працювати кожен на своєму фронті. Центр «Віза» («Центр Дії»)  жодного дня не припиняв своєї роботи і завжди  поряд з Вами!

Ми впевнено рухаємось до цифровізації, кожного дня з’являється все більше сервісів, що пропонують отримати послуги в електронному вигляді, а особливо в умовах сьогодення.  Електронний підпис на захищеному носії  – ефективне рішення для тих, хто хоче зручно та безпечно вести свої справи.

Отже,  що таке захищений носій ключової інформації?

Захищений носій ключової інформації являє собою пристрій, призначений для безпечного зберігання кваліфікованого електронного підпису КЕП.  По суті це апаратно-програмний засіб, виконаний у вигляді токена – USB-пристрою (зовні схожого на флешку) або смарт-карти (пластикової картки з чіпом).

Використання звичайної флешки не вбереже підпис від копіювання та компрометації. Тому застосовуються носії з криптографічним захистом, що гарантують існування Вашого КЕП у єдиному екземплярі. Усі операції виконуються всередині носія. Витягнути будь-яким засобом секретний ключ з захищеного носія неможливо.

При втраті або крадіжці носія підібрати пароль неможливо — після певної кількості невдалих спроб токен блокується.

Особливості захищених носіїв:

  • Забезпечують невилучення секретного (особистого) ключа КЕП. Секретний ключ ніколи не залишає носій. Таким чином, ключ існує в єдиному екземплярі і копіювання ключа неможливе.
  • Генерація ключа і всі операції з ним виконуються всередині носія. При підписанні документ передається в носій, обчислення КЕП проводиться всередині носія.
  • Носій захищений паролем доступу, кількість спроб введення якого обмежено. Це захищає ключ від несанкціонованого використання в разі втрати носія.

Переваги захищених носіїв:

  • Ключ неможливо скопіювати, отже, зловмисник не зможе непомітно викрасти ключ, навіть якщо носій залишився без нагляду.
  • Шкідливі програми не зможуть перехопити ключ з пам’яті комп’ютера в момент підписання і передати зловмисникові.
  • Віруси і програми-шифрувальники не можуть пошкодити ключ на носії.
  • Навіть в разі втрати носія з ключем ймовірність швидкого підбору пароля до носія мінімальна, і користувач встигне заблокувати свій сертифікат.

Наша  «Віза» оформлює електронні підписи та печатки  тільки на захищених носіях. Для цього, необхідно звернутись у обраний час, за попереднім записом, з  оригіналами документів, що засвідчують особу та підтверджують її ідентифікаційні дані, з підготовленим пакетом документів та захищеним носієм особистого ключа.

 

З Україною в серці, з повагою до Вас – Ваша «Віза»!

 

 

 

 

                          Контакти Центру адміністративних послуг «Віза»:
тел. 0-800-500-459 (безкоштовно)
e-mail: 
[email protected]

https://viza.kr.gov.ua/

Дивитися всі новини